Կարտոֆիլից փքաբլիթներ՝ մրգահյութի մեջ
Բաղադրիչները
- 2 միջին չափի կարտոֆիլ
- 2 բաժակ ալյուր
- 4 գրամ չոր թթխմոր
- մի փոքր աղ
- կարագ՝ տապակին քսելու համար
Մրգահյութի համար
- 1 բաժակ ջուր
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 1 կիտրոնի հյութ
- 1 ճ/գ նարնջի ծաղիկների ջուր
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը մաքրեք, փոքրիկ քառակուսիների ձևով կտրատեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, դրեք կրակին, թողեք եփի, մինչև փափկելը:
Պատրաստի կարտոֆիլը քամեք (ջուրը պահեք ու թողեք մի փոքր հովանա): Կարտոֆիլները տապակեք, պյուրե սարքեք:
Կարտոֆիլի պյուրեին ավելացրեք ալյուրը, թթխմորն ու աղը, սկսեք խմոր հունցել՝ աստիճանաբար ավելացնելով կարտոֆիլի տաք ջուրը (մոտ 40 աստիճան ցելսիուս տաքության): Խմորը ծածկեք սրբիչով, 1 ժամ թողեք տաք տեղում՝ բարձրանա:
Պատրաստեք մրգահյութը: Կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազը, ջուրը, կիտրոնի հյութն ու նարնջի ծաղիկներից ջուրը, դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, խառնելով՝ եռացրեք, որպեսզի շաքարը լուծվի: Ապա կրակն ավելի թուլացրեք և առանց խառնելու եռացրեք ևս 2-3 րոպե: Մրգահյութը վերցրեք կրակից, թողեք հովանա: Լցրեք ոչ շատ խոր ու լայն թասի մեջ:
Երբ խմորը բարձրանա, իսկ մրգահյութը սառչի, կարագը հալեցրեք լայն ու խորը կաթսայի մեջ:
Գդալի օգնությամբ խմորից գնդիկներ առանձնացրեք, դրեք կարագով կաթսայի մեջ, անընդհատ շրջելով տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
Պատրաստի փքաբլիթները տեղադրեք անձեռոցիկի վրա, որպեսզի կարագը ներծծվի, մոտ 1 րոպե: Ապա միանգամից դրանք մտցրեք սառը մրգահյութի մեջ ու տեղադրեք ափսեի մեջ:
Խորհուրդ: Մրգահյութի քաղցրությունը կարող եք կարգավորել ձեր ճաշակով, բայց հիշեք, որ կարտոֆիլից խմորն ընդհանրապես քաղցր չէ: