Բաժիններ՝

Շոկոլադե տուրոն՝ պնդուկով

Բաղադրիչները՝

  • 400 գ պնդուկ
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 150 գ մեղր
  • 150 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 2 ձվի սպիտակուց
  • 150 գ բարակ վաֆլի՝ առանց միջուկի

Պատրաստման եղանակը

Պնդուկը լցրեք տապակի մեջ, 15 րոպե տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս ջեռոցի մեջ, որպեսզի բովվի: Ջեռոցից հանելուց հետո այն փռեք կոշտ կտորի վրա, տրորեք պնդուկները, որպեսզի կեղևը մաքրվի:

Շոկոլադը փոքր կտորների բաժանեք: Փոքրիկ կաթսայի մեջ 2 ճ.գ. ջուր ու 2 ճ.գ. շաքարավազ եռացրեք, ավելացրեք շոկոլադը, թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով՝ հալեցրեք:

Կարդացեք նաև

Մեկ այլ՝ փոքրիկ կաթսայի մեջ լցրեք մեղրը, դրեք թույլ կրակի վրա ու եփեք մինչև հասնի մի վիճակի, երբ մեղրի կաթիլը գցեք մաքուր ափսեի վրա, այն բյուրեղանա (դա տեղի կունենա 6-10 րոպե հետո):

Ձվի սպիտակուցները լցրեք ջերմադիմացկուն պնակի մեջ, այն պահեք թույլ եռացող ջրի գոլորշու վրա ու հարեք: Եռացող ջուրը պիտի քիչ լինի:

Մնացած շաքարավազն ու 6 ճ.գ. ջուրը միջին ուժգնության կրակի վրա եփեք, մինչև բաց գույնի կարամել ստանալը, մոտ 4-5 րոպե: Ստացված կարամելն ավելացրեք մեղրին: Ավելացրեք նաև շոկոլադը, պնդուկն ու հարած սպիտակուցները:

Վաֆլիների կեսը իրար վրա մի փոքր դրած շարեք սեղանի վրա, վրան լցրեք պնդուկի ու շոկոլադի խառնուրդը, որի հաստությունը 4 սմ-ից շատ չպետք է լինի: Շոկոլադի շերտը ծածկեք վաֆլիների մյուս կեսով: Սպասեք, մինչև տուրոնը մի փոքր հովանա և այն քառակուսիների ձևով կտրատեք: Մատուցելուց առաջ մոտ 1 ժամ թողեք, հովանա:

Խորհուրդ: Տուրոնը կարող եք պատրաստել նաև ընկույզով կամ նուշով: Եթե բաղադրիչների ցանկից շոկոլադը հանեք, սովորական անգույն տուրոն կստանաք: Այդ դեպքում ընկուզեղենն էլ պետք է ավելի քիչ օգտագործեք:

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս