
Ամենապարզ և համեղ թխվածքը, որը կարելի է թխել հանգստյան օրերին

Բաղադրիչներ
1. Շերտավոր խմոր – 500 գ
2. Ջեմ – 12 ճ/գ
3. Ձվի դեղնուցներ – 1 հատ
4. Ջուր (եզրերը թրջելու համար) – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Շերտավոր խմորը կտրատել 6 քառակուսիների։ Փոքր սուր դանակով յուրաքանչյուր քառակուսու մի կողմում 3-4 կտրվածք անել:
2. Քառակուսու երկրորդ կեսին մեկ թեյի գդալ ծիրանի մուրաբա քսել։
3. Յուրաքանչյուր շերտի եզրերին ջուր քսել և ծածկել խմորը ծրարի նման:
4. Կարկանդակների վրա ձվի դեղնուց քսել։ Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։
5. Թխել մոտ 15-20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը