Բաժիններ՝

Շոգեխաշած գառան միսը՝ սերկևիլով

Բաղադրիչներ

1. Դմակ – 150 գ

2. Սերկևիլ – 1 կգ

3. Համեմ

4. Պղպեղ

5. Գառան փափկամիս – 1 կգ

6. Սոխ – 2-3 հատ

7. Զիրա, համեմի սերմ

8. Աղ

9. Կծու թարմ պղպեղ – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Դմակը խորանարդաձև կտրատել, մեծ տապակը դնել կրակին: Հենց տաքանա, դմակը լցնել մեջը և տապակել, մինչև ոսկեգույն դառնալը:

2. Քանի դեռ դմակը տապակվում է, գառան միսը նույնպես խորանարդաձև կտրատել: Միսն ավելացնել դմակին, կրակը բարձրացնել:

3. Առանց խառնելու սպասել, մինչև միսը կեղև կապի, հետո խառնել: Այդ ընթացքում սոխը շերտատել, ավելացնել մսին, խառնել:

4. Հենց սոխը փափկի, աղ և պղպեղ ցանել: Ավելացնել նաև զիրան և ծեծած համեմի սերմը: Լավ խառնել: Ավելացնել կտրատված թարմ համեմ:

5. Մսին ավելացնել նաև խորանարդաձև կտրատված սերկևիլը: Առանց կրակն իջեցնելու թողնել, որ սերկևիլը տապակվի:

6. Երբ սերկևիլը մգանա, մի փոքր ջուր ավելացնել, կրակն իջեցնել ամենացածրի վրա, ծածկել կափարիչով և թողնել, որ շոգեխաշվի: Կարելի է ավելացնել 1 հատ կծու թարմ պղպեղ, իսկ ջրի փոխարեն մի փոքր սպիտակ գինի լցնել:

7. Մատուցել տաք վիճակում, մեկ բաժակ կարմիր չոր գինու հետ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս