Բաժիններ՝

Կաթնաշոռային կեքս՝ լայմով և կոկոսով

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 210 գ

2. Կոկոսի քերուկ – 25 գ

3. Կարագ – 110 գ

4. Կաթնաշոռ – 200 գ

5. Շաքարավազ – 130 գ

6. Ձու – 3 հատ

7. Լայմ – 1 հատ

8. Փխրեցուցիչ – 10 գ

9. Սոդա – 2 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը մաղել փխրեցուցչի և սոդայի հետ միասին:

2. Թխման համար նախատեսված 25×10 սմ կաղապարը պատել յուղաթղթով:

3. Լայմը լավ լվանալ, չորացնել, կեղևը քերել, հյութը քամել:

4. Կարագը մանրացնել շաքավազի հետ: Ավելացնել ձուն, կաթնաշոռը, կոկոսի քերուկը, լայմի հյութը: Հարել, մինչև միասեռ դառնալը:

5. Ավելացնել ալյուրը և լայմի քերած կեղևը, խառնել և լցնել կաղապարի մեջ:

6. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 50-55 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս