Սրճային կրեմ-մուս
Բաղադրիչներ
1. Լուծվող սուրճ – 20 գ
2. Շաքարի փոշի – 150 գ
3. Շատ սառը ջուր – 100 մլ
4. Շատ սառը կաթ – 100 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Նախապես սառեցնել ջուրը և կաթը: Ջուրը մոտ 30 րոպե դնել սառցախցիկը, իսկ կաթը՝ 10 րոպե:
2. Սառը կաթը և ջուրը լցնել խոր թասի մեջ:
3. Ավելացնել լուծվող սուրճը և շաքարի փոշին:
4. Խառնուրդը հարել մոտ 10 րոպե: 1-2 րոպե հարելուց հետո խառնուրդը կսկսի պնդանալ և բաց գույն ստանալ:
5. Հարել այնքան ժամանակ, մինչև զանգվածը ստանա բացարձակ բաց գույն և բարձրանա մոտ 4-5 անգամ և կառուցվածքով նմանվի լավ հարած սպիտակուցի:
6. Պատրաստի կրեմ-մուսը լցնել բաժակների մեջ, վրան շոկոլադ քերել և արագ մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը