Բաժիններ՝

Կարտոֆիլով ֆրանսիական պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Կարտոֆիլ – 700 գ

2. Սոխ – 2 հատ

3. Սխտոր – 2 պճեղ

4. Մաղադանոս – 2-3 ճյուղ

5. Աղ, սև պղպեղ

6. Շերտավոր խմոր (առանց դրոժի) – 500 գ

7. Ձվի դեղնուց – 1 հատ

8. Ջուր – 2 ճ/գ

9. Սերուցք – 250 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: 22-26 սմ կլոր կաղապարը պատել յուղաթղթով:

2. Կարտոֆիլը մաքրել, շատ բարակ շերտատել, լվանալ սառը ջրով և չորացնել:

3. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, սխտորը ճզմել, մաղադանոսը մանրացնել:

4. Կարտոֆիլը խառնել սոխի, սխտորի և մաղադանոսի հետ, աղ և պղպեղ ցանել:

5. Խմորը բաժանել երկու մասի (մեկը պետք է մյուսից ավելի մեծ լինի): Երկու գնդերը կլոր գրտնակել:

6. Մեծ շերտը տեղադրել կաղապարի հատակին, վրան լցնել կարտոֆիլային միջուկը: Ծածկել երկրորդ շերտով, եզրերն ամրացնել:

7. Դեղնուցը մի փոքր ջրի հետ պատառաքաղով հարել, քսել խմորին, թխել 25 րոպե, հետո ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 15 րոպե:

8. Սուր դանակով պիրոգի վրա կտրվածք անել, լցնել սերուցքը, սառեցնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս