Բաժիններ՝

Պահոց հալվա

Բաղադրիչներ

1. Շաքարավազ – 150 գ

2. Մեղր – 150 գ

3. Թահին – 300 գ

4. Աղ – 1 գ

5. Պիստակ – 75 գ

6. Վարդի թերթիկներ՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

1. Շաքարավազը, մեղրը և 75-80 մլ ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին կրակի վրա: Օշարակ պատրաստել:

2. Այդ ընթացքում աղն ավելացնել թահինին և դարձնել միասեռ: Օշարակը վերցնել կրակից և շատ արագ խառնել թահինի հետ, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ավելացնել պիստակը, խառնել: Հետևել, որպեսզի խառնուրդը չսառչի:

3. Ստացված զանգվածը լցնել նախապատրաստած կաղապարի մեջ: Հարթեցնել գդալի կլոր մասով և զարդարել կտրատված պիստակով և վարդի թերթիկներով: Սառեցնել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս