Բաժիններ՝

Պահոց պիրոգ՝ հատապտուղներով

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

1. Ալյուր – 330 + 30 գ

2. Բուսայուղ – 120 գ

3. Սառը ջուր – 150 մլ

4. Շաքարավազ – 50 գ

5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

6. Վանիլինի էքստրակտ – 1 թ/գ

7. Կիտրոնի հյութ – 1 թ/գ

8. Աղ – 0.5 թ/գ

Միջուկի համար՝

1. Սառեցրած հատապտուղ – 2 բաժակ

2. Եգիպտացորենի օսլա – 2 ճ/գ

3. Շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջուրը նախապես դնել սառնարանի մեջ:

2. 330 գ ալյուրը մաղել փխրեցուցչի հետ միասին, ավելացնել աղ և շաքարավազ: Ավելացնել նաև բուսայուղը, կիտրոնի հյութը և ջուրը, արագ խմոր հունցել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ևս 30 գ ալյուր: Խմորից գունդ ձևավորել, բաժանել 2 ոչ հավասար մասերի, մեկը պետք է մյուսից մի փոքր ավելի մեծ լինի: Գնդերը փաթաթել սննդային թաղանթով և մոտ 1 ժամով դնել սառնարանը:

3. Պատրաստել միջուկը: Հատապտուղը սառեցնել, ավելացնել օսլան և շաքարավազը, խառնել:

4. Մեծ գունդը գրտնակել և տեղադրել 27×16 սմ կաղապարի մեջ, եզրեր ձևավորել:

5. Խմորի վրա լցնել միջուկը, հարթեցնել: Գրտնակել երկրորդ գունդը, դրանով ծածկել միջուկը, եզրերն ամրացնել: Պիրոգի վրա շագանակագույն շաքարավազ շաղ տալ:

6. Թխել պահոց պիրոգը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-40 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս