Բաժիններ՝

Բուլղարական բանջարեղենային աղցան «Մանժո»

Բաղադրիչներ

1. Լոլիկ – 3 կգ

2. Սմբուկ – 2 կգ

Կարդացեք նաև

3. Բուլղարական պղպեղ – 2 կգ

4. Սոխ – 1 կգ

5. Գազար – 300 գ

6. Սխտոր – 1 հատ

7. Բուսայուղ – 200 գ

8. Քացախ – 100 գ

9. Աղ – 100 գ

10. Շաքարավազ – 100 գ

11. Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ

12. Կծու պղպեղ – 1/5 պատիճ

Պատրաստման եղանակը

1. Բանջարեղենը լավ լվանալ:

2. Լոլիկը աղալ մսաղացով:

3. Սմբուկն օղակաձև կտրատել:

4. Բուլղարական պղպեղը բարակ շերտատել:

5. Սոխը շերտատել կիսաօղակաձև: Մսաղացով անցկացնել կծու պղպեղը, գազարը, սխտորը: Ամբողջ բանջարեղենը խառնել մեծ թասի մեջ:

6. Ավելացնել շաքարավազ, աղ, քացախ, պղպեղ և բուսայուղ:

7. Բանջարեղենը հասցնել եռման և ցածր կրակի վրա շոգեխաշել 40 րոպե:

8. Աղցան Մանժոն լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս