Թռչնամիսը՝ պատրաստված սկանդինավյան ձևով
Բաղադրիչներ
1. Թռչնամիս – 500 գ
2. Կարտոֆիլ – 3-4 հատ
3. Մայոնեզ – 4 ճ/գ
4. Լոլիկի սոուս – 3 ճ/գ
5. Գազար – 2-3 հատ
6. Մանանեխ – 2 թ/գ
7. Ջուր – 1-1.5 բաժակ
8. Սոխ – 1 հատ
9. Սամիթ
10. Աղ, սև աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը և թռչնամիսը խորանարդաձև կտրատել, իսկ սոխը՝ օղակաձև: Գազարն անցկացնել մանր քերիչով: Բաղադրիչները լցնել խորը թասի մեջ, լավ խառնել, աղ և պղպեղ ցանել:
2. Ստացված խառնուրդը լցնել կավե փոքրիկ կճուճների մեջ, ջրով բացել տոմատի սոուսը, մայոնեզը, մանանեխը, լավ խառնել, հետո լցնել մսի վրա:
3. Կճուճները դնել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 1 ժամ:
4. Սկանդինավյան ձևով պատրաստված թռչնամիսը մատուցել տաք վիճակում՝ զարդարելով սամիթի ճյուղերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը