Բաժիններ՝

Սպիտակաձավարով և նարնջով պատրաստված պահոց պիրոգ

Բաղադրիչներ

1. Նարնջի հյութ – 200 մլ

2. Նարինջ – 1 հատ

3. Սպիտակաձավար – 200 գ

4. Շաքարավազ – 200 գ

5. Ալյուր – 200 գ

6. Փխրեցուցիչ – 2 գ

7. Բուսայուղ – 100 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ լցնել նարնջի հյութը, ավելացնել սպիտակաձավարը:

2. Խառնել և թողնել 15-20 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարն ուռչի:

3. Սպիտակաձավարի ուռչելուց հետո ավելացնել մանր քերած նարնջի կեղևը և շաքարավազը: Խառնել և թողնել մոտ 5 րոպե:

4. Ավելացնել բուսայուղը:

5. Ավելացնել նաև փխրեցուցիչը և մաս-մաս՝ ալյուրը:

6. Կաղապարը յուղապատել և սպիտակաձավար շաղ տալ: Լցնել խմորը և հարթեցնել:

7. Պիրոգը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե:

8. Թողնել մոտ 15 րոպե, որ սառչի, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս