Բաժիններ՝

Դդմիկից պատրաստված աջիկա

Բաղադրիչներ

1. Դդմիկ – 3 կգ

2. Գազար – 500 գ

3. Քաղցր պղպեղ – 500 գ

4. Սխտոր – 5 հատ

5. Լոլիկ – 1.5 կգ

6. Կարմիր աղացած պղպեղ – 2.5 ճ/գ

7. Շաքարավազ – 100 գ

8. Աղ – 2 ճ/գ

9. Բուսայուղ – 200 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Լոլիկն աղալ մսաղացով: Դդմիկները մաքրել, նույնպես աղալ: Հաջորդն աղալ քաղցր պղպեղը, դրանից հետո՝ գազարը: Սխտորը ճզմել:

2. Ամբողջ աղացած բանջարեղենը լցնել թասի մեջ: Ավելացնել աղ-շաքարավազ և բուսայուղ:

3. Դդմիկային աջիկան եփել միջին կրակի վրա 40 րոպե, ժամանակ առ ժամանակ խառնել: Դրանից հետո ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղը և եփել ևս 10 րոպե:

4. Աջիկան լցնել ստերիլիզացված տաք բանկաների մեջ, շրջել և փաթաթել ամբողջ գիշեր:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս