Բաժիններ՝

Տաք աղցան, որը կդառնա Ձեր ընտանիքի սիրելին

Բաղադրիչներ

1. Հավի փափկամիս – 400 գ

2. Բուլղարական պղպեղ – 1 հատ

3. Լոլիկ – 300 գ

4. Հազար – 1 փունջ

5. Քունջութ – 1 ճ/գ

6. Սոյայի սոուս – 50 մլ

7. Ձիթայուղ – 3 ճ/գ

8. Բալզամիկ քացախ – 1 ճ/գ

9. Թարմ սամիթ – 2-3 ճյուղ

10. Աղ – 1/3 թ/գ

11. Սև աղացած պղպեղ – դանակի ծայրով

Պատրաստման եղանակը

1. Փափկամիսը շատ բարակ շերտատել:

2. Շերտատած միսը լցնել թասի մեջ, ավելացնել աղ, սև պղպեղ և սոյայի սոուս, խառնել: Թողնել մոտ 10-12 րոպե:

3. Մարինացված միսը յուրաքանչյուր կողմից հինգական րոպե տապակել ձիթայուղով:

4. Այդ ընթացքում կտրատել բուլղարական պղպեղը:

5. Նույն ձիթայուղի մեջ, որի մեջ տապակվում էր միսը, տապակել նաև պղպեղը մոտ 3 րոպե:

6. Հազարը լվանալ, չորացնել, ձեռքով կտրատել և շարել մատուցման համար նախատեսված ափսեի մեջ:

7. Լոլիկներն օղակաձև կտրատել, շարել հազարի վրա, հետո շարել տապակած պղպեղը, վերջում՝ տաք հավի միսը:

8. Աղցանը զարդարել թարմ սամիթով, բալզամիկ քացախ լցնել: Վերջում վրան շաղ տալ քունջութ և մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս