Հավի լյարդից և սրտից պատրաստված կոլոլակներ՝ բրնձով և պանրով
Բաղադրիչներ
1. Հավի լյարդ – 350 գ
2. Հավի սիրտ – 300 գ
3. Պանիր – 50 գ
4. Բրինձ – 100 գ
5. Ձու – 2 հատ
6. Տոմատի մածուկ – 60-70 գ
7. Բուսայուղ – 20-30 մլ
8. Ալյուր – 15-20 գ
9. Սխտոր – 2-3 պճեղ
10. Աղ, սև պղպեղ
11. Մաղադանոս – 4-5 ճյուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Հավի լյարդի և սրտի վրա ջուր լցնել, հասցնել եռման և եփել 10-15 րոպե:
2. Բրնձի վրա լցնել 300 մլ ջուր, նույնպես հասցնել եռման և եփել 15 րոպե:
3. Մաղադանոսը մանր կտրատել, սխտորը ծեծել:
4. Պանիրը անցկացնել մանր քերիչով:
5. Լյարդը և սիրտը լցնել քամիչի մեջ, լավ լվանալ, հեռացնել բոլոր թաղանթները:
6. Լյարդը և սիրտը աղալ մսաղացով:
7. Թասի մեջ խառնել ֆարշը, ձուն, բրինձը, պանիրը, սխտորը և մաղադանոսը: Աղ և պղպեղ ցանել:
8. Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, մինչև միասեռ դառնալը: Խոնավ ձեռքերով կոլոլակներ ձևավորել:
9. Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել և կոլոլակներն ամեն կողմից տապակել 3-4-ական րոպե:
10. Ջեռոցը տաքացնել 180 ասիճան: Թասի մեջ իրար խառնել 200-250 մլ ջուր, տոմատի մածուկ և ալյուր: Աղ ցանել, լավ խառնել:
11. Տապակած կոլոլակները շարել թխելու համար նախատեսված տապակի մեջ, վրան լցնել տոմատային զանգվածը և 20-25 րոպե դնել ջեռոցը:
12. Պատրաստի կոլոլակները մի փոքր սառցնել, զարդարել մաղադանոսի տերևներով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը