Բաժիններ՝

Hot Cross Buns. անգլիական զատկական բուլկիներ

Բաղադրիչներ

12 բուլկիների համար

1. Տաք կաթ – 350 մլ

2. Կարագ – 80 գ

3. Ձու – 2 հատ

4. Չոր դրոժ – 7 գ

5. Մարցիպան – 50 գ

6. Չամիչ, սև սալորի չիր, ծիրանը չիր – 100 գ

7. Ալյուր – 2 բաժակ

8. Շաքարավազ – 2 ճ/գ

9. Աղ – 1 պտղունց

10. Աղացած դարչին, մշկընկույզ, կոճապղպեղ, մեխակ – 1/4-ական թ/գ

Զարդարելու համար

1. Ալյուր – 75 գ

2. Ջուր – 6 ճ/գ

Օշարակի համար

1. Կաթ – 8 ճ/գ

2. Շաքարավազ – 4 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Պատրաստել խմորը: Ալյուրը խառնել փափուկ կարագի հետ, ձեռքով տրորել: Ավելացնել դրոժը, համեմունքները, շաքարավազը, աղը և խառնել: Ձվերը հարել կաթի հետ: Խառնուրդը լցնել թասի մեջ, ալյուրի և դրոժի հետ խառնել և խմոր հունցել: Խմորը ծածկել և 1 ժամ դնել տաք տեղում:

2. Չրերը լվանալ, ծիրանը և սև սալորը կտրատել:

3. Մարցիպանը կտրատել, թավալել ալյուրի մեջ և խառնել չրերի հետ:

4. Խմորը բաժանել 12 մասերի և մի փոքր գրտնակել: Յուրաքանչյուրի վրա տեղադրել մեկ չափաբաժին միջուկ և կլոր բուլկիներ ձևավորել:

5. Տապակը պատել պերգամենտով, վրան կարագ քսել: Բուլկիները շարել տապակին:

6. Բուլկիները ծածկել սրբիչով և թողնել 30 րոպե:

7. Դանակի բութ մասով բուլկիների վրա խաչաձև կտրվածք անել:

8. Ալյուրը խառնել ջրի հետ: Ստացված խմորով լցնել խաչաձև կտրվածքները:

9. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 25 րոպե:

10. Թխելուց հետո բուլկիները սառեցնել և վրան կաթնային օշարակ քսել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս