Բաժիններ՝

Ձվային լիկյորով, ընկույզով և կակաոյով պատրաստված կեքս

Բաղադրիչներ

1. Ձու – 4 հատ

2. Շաքարավազ – 200 գ

3. Բուսայուղ – 200 մլ

4. Ձվային լիկյոր – 150 մլ

5. Ալյուր – 150 գ

6. Փխրեցուցիչ – 10 գ

7. Կակաո – 2 ճ/գ

8. Կաթ – 2 ճ/գ

9. Ընկույզ – 50 գ

10. Ռոմ – 2 ճ/գ

11. Փուդինգ – 1 տուփ

Պատրաստման եղանակը

1. Կաղապարը յուղապատել և դնել սառը տեղում: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան:

2. Ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել բուսայուղը և 125 մլ լիկյոր: Խառնել:

3. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ և ավելացնել ձվային զանգվածին:

4. Պետք է ստացվի մոտ 900 գ ջրիկ խմոր: Այն պետք է բաժանել 3 մասի՝ տեղափոխելով այլ թասերի մեջ:

5. Առաջինին ավելացնել կակաո և կաթ, հարել:

6. Երկրորդին ավելացնել ընկույզ և ռոմ, հարել:

7. Երրորդին ավելացնել չոր փոշի փուդինգ և 2 ճ/գ լիկյոր: Հարել:

8. Զգուշությամբ շրջանաձև հերթով լցնել կաղապարի մեջ. Սկզբում՝ շոկոլադայինը, հետո՝ ընկուզայինը, և վերջում՝ լիկյորը:

9. Թխել 45 րոպե, 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս