Գառան միսը՝ սմբուկով՝ պատրաստված վրացական եղանակով
Բաղադրիչներ
1. Գառան ոսկրոտ միս – 500 գ
2. Սմբուկ – 2 հատ
3. Լոլիկ – 2 հատ
4. Սոխ – 1 հատ
5. Սխտոր – 3 պճեղ
6. Մսի արգանակ – 2 բաժակ
7. Աղ, սև պղպեղ
8. Համեմ – 4 ճյուղ
9. Կարագ
10. Բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկն օղակաձև կտրատել, աղ ցանել և թողնել 15 րոպե: Մի փոքր տապակել:
2. Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել, կեղևազրկել, մանր կտրատել:
3. Միսը լվանալ, չորացնել:
4. Սոխը խոշոր կտրատել:
5. Սխտորը շատ մանր կտրատել:
6. Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը և կարագը:
7. Սմբուկը տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, տեղափոխել կաթսայի մեջ:
8. Տապակի մեջ տապակել նաև սոխը:
9. Սոխը ավելացնել սմբուկին:
10. Երկու կողմից տապակել գառան միսը:
11. Գառան միսն ավելացնել տապակած բանջարեղենին:
12. Տապակել նաև լոլիկը և սխտորը մոտ 5-7 րոպե:
13. Լոլիկը նույնպես ավելացնել մսին, լցնել արգանակը, աղ և պղպեղ ցանել:
14. Վրան շարել համեմը: Ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել մոտ 40-45 րոպե:
15. Մատուցելիս վրան կանաչի ցանել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը