Ֆրանսիական սոուս «Թարթար»․ իդեալական բաղադրատոմս
Բաղադրիչներ
1․ Մարինացված վարունգ – 50 գ
2․Ձու – 2 հատ (խաշած)
Ձվի դեղնուց – 2 հատ (հում)
3․ Թթվասեր – 120 գ․ 20%
4․ Ձթապտղի ձեթ – 1/3 ճ․գ
5․ Կանաչ սոխ – 1 ճ․գ
6․ մանանեխի փոշի – 1․5 թ․գ
Սամիթ, կիտրոնի հյութ կամ քացախ, աղ, պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել հում և եփված ձվի դեղնուցները, ավելացնել մանանեխի փոշին, ավելացնել ձիթայուղը և հարել։ Ստացված զանգվածին ավելացնել մանր կտրատված մարինացված վարուգն ու խաշված ձվի սպիտակուցները, այնուհետև մանրացված կանաչ սոխ, սամիթ։
Վերջում ավելացնել թթվասեր, կիտրոնի հյութ կամ քացախ, աղ, պղպեղ ըստ ճաշակի։
Սառնարանում պահել 2 օրից ոչ ավել։