
Շատ համեղ ջեմ՝ պատրաստված բազուկից

Բաղադրիչներ
1. Բազուկ – 1 կգ
2. Շաքարավազ – 300 գ
3. Կիտրոն – 2 հատ
4. Սպիտակ գինի – 1 բաժակ
5. Վանիլին – 1 տուփիկ
Պատրաստման եղանակը
1. Բազուկները առանձին-առանձին փաթաթել փայլաթիթեղով և 1 ժամ եփել 180 աստիճան ջեռոցում: Դրանից հետո մաքրել բազուկները և բլենդերով վերածել խյուսի: Ավելացնել շաքարավազը, 2 կիտրոնի կեղևը և 1 կիտրոնի հյութը, ինչպես նաև վանիլինը և գինին: Խառնել և եփել տաք կրակի վրա մոտ 30 րոպե:
2. Պատրաստի ջեմը լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, ստերիլիզացնել մոտ 10-15 րոպե և ամրացնել կափարիչները:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը