Բաժիններ՝

Արքայախնձորի մուրաբա

Բաղադրիչներ

1. Արքայախնձորի պտղամիս – 1 կգ

2. Շաքարավազ – 400 գ

3. Կիտրոն – 1/2 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Արքայախնձորը խորանարդաձև կտրատել, լցնել թասի մեջ, վրան շաքարավազ ավելացնել: Թողնել 30 րոպե: Միրգը հյութ դուրս կտա:

2. Զանգվածի վրա լցնել 1լ ջուր, դնել կրակին և եռացնել:

3. Հենց զանգվածը եռա, եփել 15 րոպե: Հետո վերցնել կրակից և թողնել, որ այն ամբողջությամբ սառչի:

4. Նորից դնել կրակին և եռալուց հետո եփել ևս 15 րոպե: Հենց մուրաբան սկսի եռալ, ավելացնել կիտրոնի հյութը:

5. Սառեցնել մուրաբան և լցնել բանկաների մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս