Ձվածեղ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով
Բաղադրիչներ
1. Սոխ – 1 հատ
2. Լոլիկ – 1 հատ
3. Հաց – 2 կտոր
4. Ձու – 3 հատ
5. Պանիր – 30 գ
6. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
7. Կանաչ սոխ – 1 հատ
8. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սոխը մանր կտրատել, հացը՝ խորանարդաձև:
2. Լոլիկը նույնպես կտրատել խորանարդաձև:
3. Պանիրը քերել:
4. Սոխը տապակել, ավելացնել հացը:
5. Երբ հացը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել լոլիկը և աղ ցանել:
6. Տապակել մոտ 2-3 րոպե: Լցնել ձուն, աղ և պղպեղ անել, վրան ավելացնել պանիրը:
7. Շարունակել տապակել: Մատուցելիս վրան լցնել մանր կտրատած կանաչ սոխը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը