Բաժիններ՝

Պաստան՝ հավով և բանջարեղենով՝ պատրաստված ջեռոցում

Բաղադրիչներ

1. Մակարոն – 400 գ

2. Հավի փափկամիս – 400 գ

3. Պանիր – 100 գ

4. Լոլիկ – 3 հատ

5. Բուլղարական պղպեղ – 1 հատ

6. Սոխ – 1 հատ

7. Արևածաղկի յուղ – 3-4 ճ/գ

8. Տոմատի մածուկ – 3 ճ/գ

9. Աղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, եռացնել, աղ ցանել և ավելացնել պաստան:

2. Լցնել 1 ճ/գ արևածաղկի յուղ և եփել միջին կրակի վրա 5-7 րոպե:

3. Եփվելուց հետո ջուրը թափել և պաստան պահել սառը ջրի տակ:

4. Հավի փափկամիսը լվանալ և չորացնել: Այնուհետև խորանարդաձև կտրատել և տապակել 2 ճ/գ արևածաղկի յուղով:

5. Լոլիկը դնել թասի մեջ, վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել 2-3 րոպե: Լոլիկները կեղևազրկել:

6. Փափկամսին ավելացնել խորանարդաձև կտրատած պղպեղը և մանր կտրատած սոխը: Տապակել 3-4 րոպե:

7. Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած լոլիկը և շարունակել տապակել ևս 2-3 րոպե:

8. Ավելացնել տոմատի մածուկը և աղ ցանել:

9. Խառնել հավը բանջարեղենի և պաստայի հետ, լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ:

10. Վրան քերած պանիր շաղ տալ և եփել 200 աստիճան ջեռոցում 10-15 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս