Բանանի և նարնջի մուրաբա
Բաղադրիչներ
1. Բանան – 1 կգ
2. Նարինջ – 1 կգ
3. Շաքարավազ – 1 կգ
Պատրաստման եղանակը
1. Բանանը մաքրել, օղակաձև շերտատել:
2. Նարինջը կեղևազրկել, հեռացնել սերմերը և թաղանթները: Մաքրած նարինջները լցնել թասի մեջ, վրան լցնել բանանը, բայց չխառնել: Երրորդ շարքը շաքարավազն է:
3. Զանգվածը դնել ցածր կրակի վրա, հասցնել եռման, ինչից հետո խառնել:
4. Եռալուց հետո մուրաբան եփել 40 րոպե, հետո լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը