Լոլիկից պատրաստված մուրաբա
Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 1 կգ
2. Շաքարավազ – 500 գ
3. Չիլի պղպեղ – 1 հատ
4. Սխտոր – 3 պճեղ
5. Գինու քացախ – 80 մլ
6. Կիտրոնի հյութ – 3 ճ/գ
7. Սոյայի սոուս – 1.5 ճ/գ
8. Վուսթերյան սոուս (անգլիական սոուս՝ պատրաստված քացախի, շաքարի և ձկան հիմքով) – 0.5 ճ/գ
9. Ծովի աղ – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկները կեղևազրկել, այնուհետև խորանարդաձև կտրատել, վրան շաքարավազ լցնել:
2. Թողնել մեկ գիշեր, որպեսզի հյութ դուրս տա:
3. Լոլիկները լցնել այն կաթսայի մեջ, որով պետք է եփվի մուրաբան: Ավելացնել մանրացրած չիլի պղպեղը, ճզմած սխտորը, սպիտակ գինու քացախը, կիտրոնի հյութը, սոյայի և վուսթերյան սոուսները, ծովի աղը:
4. Խառնելով հասցնել եռման:
5. Իջեցնել կրակը և եփել 1 ժամ, մինչև պնդանալը: Մատուցել մսի և ձկան հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը