Ֆունչոզա գազարով և վարունգով
Բաղադրիչներ
Ֆունչոզա – 200 գ
Գազար – 150-180 գ
Վարունգ – 2 հատ
Համեմ – 1 փոքր փունջ
Քունջութի սերմեր – 2 ճ/գ
Ձիթայուղ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
ֆունչոզան դնել տաք (բայց ոչ եռացող) ջրի մեջ և թողնել 5-10 րոպե, լվանալ սառը ջրով և չորացնել։
Գազարը քերել, խառնել ֆունչոզայի հետ։
Վարունգները երկայնքով կիսեք, հեռացրեք սերմերով ջրալի միջուկը, քանի որ այն անհրաժեշտ չէ այս աղցանի համար։ Վարունգները բարակ կտրատել, խառնել գազարի և ֆունչոզայի հետ։
Համեմը մանր կտրատել և ձիթայուղի հետ ավելացնել աղցանին։
Բովել քունջութի սերմերը: Մատուցելիս՝ աղցանի վրա ցանեք քունջութի սերմերը։