Բրնձով փլավ` ոսպով և բեկոնով
Բաղադրիչներ
Բրինձ – 300 գ
Ոսպ – 200 գ
Բեկոն – 150 գ
Սխտոր – 1 պճեղ
Ձիթայուղ – 2 ճ/գ
Կոճապղպեղի փոշի – 1 ճ/գ
Կարրի փոշի – 0,5 ճ/գ
Կանաչ սոխ – 4 հատ
Աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Բրինձը եփեք։ 1,2 լիտր ջրի մեջ լցրեք ոսպը, եռալուն պես ավելացրեք մանր կտրատած բեկոնը, սոխը և սխտորը, և շարունակեք եփել դանդաղ կրակի վրա 30 րոպե։
Ոսպը համեմել ձիթայուղով, կարրիի փոշիով, կոճապղպեղի փոշիով, աղով և պղպեղով։ Եփել ևս 15 րոպե։
Բրինձը լցնել ոսպի վրա, խառնել և վերցնել կրակից, և թողնել շիլան հանգստանա 10 րոպե: