
Հավով և կարտոֆիլով աղցան

Բաղադրիչներ
Կարտոֆիլ – 600 գ
Խորոված հավի բուդ – 2 հատ
Ռուկոլա (կամ հազար) – 100 գ
Սոխ – 1 հատ
Մաղադանոս – 5-6 ճյուղ
Մանանեխի սերմեր – 1 ճ/գ
Սպիտակ գինու քացախ – 2 ճ/գ
Ձիթայուղ – 6 ճ/գ
Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլները կեղևով եփել:
Սոխը բարակ կտրատել և քացախի, մանանեխի ու ձիթայուղի հետ խառնել: Համեմել աղով և պղպեղով։
Մաքրել սառեցված կարտոֆիլը կեղևից և կտրատել 5–7 մմ հաստությամբ։ Լցնել սոուսի վրա։
Հավի միսը ոսկրահան արեք և կտրատեք, խառնել ռուկոլան (հազարի տերևներ), կտրատած մաղադանոսը և կարտոֆիլը։