Առանց մսի կոլոլակներ
Բաղադրիչներ
Գազար – 5 հատ
Եգիպտացորենի ալյուր – 1 բաժակ
Խաշած բրինձ – 1 բաժակ
Ընկույզ – 50 գ
Աղ – 1 թեյի գդալ
Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Սոուսի համար
Տոմատի մածուկ – 3 ճ/գ
Ջուր – 1 լ
Աղ – 1 թեյի գդալ
Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Գազարը մաքրել, քերիչով անցկացնել, ավելացնել բրինձը, մանր կտրատած ընկույզը։ Խառնել և փոքրիկ գնդիկներ պատրաստել։
Այնուհետև կոլոլակները տապակել բուսայուղի մեջ։
Սոուսի համար նախատեսված տոմատի մածուկը, աղը, համեմունքները և ջուրը խառնել, առանձին կաթսայի մեջ կրակի վրա հասցնել եռման աստիճանի, այնուհետև գնդիկները տեղափոխել սուսի մեջ և եփել կես ժամ: