Ռիզոտտո շամպինիոնով
Բաղադրիչներ
Բրինձ – 300 գ
Շամպինիոն – 300 գ
Սոխ – 1 հատ
Կարագ – 100 գ
Չոր սպիտակ գինի – 200 մլ
Հավի արգանակ – 1 լիտր
Աղ, թարմ խոտաբույսեր
Արևածաղկի կամ ձիթապտղի ձեթ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Սոխը տապակել, ավելացնել կտրատած սունկը, քիչ անց ավելացնել նաև բրինձը։
Այնուհետև ավելացրել գինին և մեկ շերեփ հավի արգանակ: Եփել՝ ավելացնելով ևս մի շերեփ հավի արգանակ:
Երբ գինին և արգանակը գոլորշիանան, կարող եք կրկին ավելացնել արգանակ։
Մատուցել թարմ կտրատած կանաչիով՝ ըստ ճաշակի: