Ժուլյեն սնկով և հավի մսով
Բաղադրիչներ
Չորացրած սունկ – 100 գ
Հավ – 1,2 կգ
Սոխ – 2 հատ
Կարագ – 50 գ
Ալյուր – 3 ճ/գ
Պինդ պանիր – 150 գ
աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Սունկը լցնել 2 լիտր տաք ջրի մեջ և թողնել 2 ժամ, ապա քամել և լվանալ։
Հավը լվանալ, կաթսայի մեջ տաք ջուր, որպեսզի հավի միսը ծածկի, եփել 1 ժամ՝ հեռացնելով վրայի փրփուրը։
Եփած հավի միսն առանձնացնել ոսկորից և կաշվից, ապա մանր կտրատել։
Բուսայուղի մեջ տապակել սոխը, ավելացնել մանր կտրատած սունկը և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը: Այն լցրեք հավի մսի վրա և խառնել։
Տապակի մեջ ձեթ ավելացրեք և տապակեք ալյուրը։ Ավելացրեք հավի արգանակը և խառնելով եփեք 5 րոպե։ Աղ և պղպեղ անել, և ստացված սոուսը լցնել սնկի խառնուրդի մեջ։
Պանիրը քերեք մանր կամ միջին քերիչով, ավելացրեք նախապես պատրաստված զանգվածին և խառնեք։
Պատրաստի խառնուրդը լցրեք համապատասխան ամանների մեջ և դրեք մինչև 200°C ջեռոցում։ Ժուլիենը թխել մոտ 7-10 րոպե։ Մատուցել վիճակում։