
Կիևյան կոտլետի բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ
Հավի ֆիլե – 800 գ
Կարագ – 100 գ
Սամիթ և մաղադանոս կանաչի – 30 գ
Ձու – 1 հատ
Պաքսիմատ – 4 ճ/գ
Ալյուր – 4 ճ/գ
Բուսական յուղ – 200 մլ
Համեմունքներ
Պատրաստման եղանակը
Միջուկի համար անհրաժեշտ է փափկած կարագը խառնել մանր կտրատած սամիթի կամ մաղադանոսի հետ (կամ երկու կանաչիներով՝ ըստ ճաշակի)։ Կարագից փոքրիկ ձողիկներ պատրաստել և դնել սառցարան։
Հավի ֆիլեն նեղ շերտերով կտրատել, թակել, աղ ու պղպեղ ավելացնել։
Կարագով պատրաստված հանել սառցարանից։
Ֆիլեի մեջտեղում տեղադրեք կարագից պատրաստված ձողիկները։
Առանձին ափսեների մեջ լցնել պաքսիմատ և ալյուր: Ձուն հարել, ավելացնել մեկ գդալ ջուր և հարել հարիչով։
Կոտլետները պատրաստել հետևյալ հաջորդականությամբ՝ ալյուր-ձու-պաքսիմատ-ձու-պաքսիմատ։
Պաքսիմատի մեջ կրկնակի թաթախումը թույլ չի տա, որ միջուկը դուրս գա։
Պատրաստի կոտլետները տապակեք տաքացրած ձիթայուղի մեջ։