Գազարով և ընկույզով աղցան
Բաղադրիչներ
Գազար – 4-5 հատ
բոված պնդուկ և ընկույզ – 20 գ
մաղադանոս – 1 միջին փունջ
կես կիտրոնի հյութ
ձիթայուղ
մանանեխի սերմեր – 1 թ/գ
աղ, թարմ աղացած սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Գազարը մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով: Մաղադանոսը մանր կտրատել։
Կիտրոնի հյութը խառնել մանանեխի, ձիթապտղի, աղի և պղպեղի հետ։
Ընկույզի մի մասը մանր կտրատել, մյուս մասը՝ ավելի մեծ: Գազարին ավելացնել մաղադանոսն ու ընկույզը, սոուսը խառնել և տապակել 15 րոպե։