Պանրի գնդիկներ
Բաղադրիչներ
Հալվող պանիր – 360 գ
Պաքսիմատ – 120 գ
Ալյուր – 60 գ
Ձու – 1 հատ
Սև պղպեղ, աղ
Բուսական յուղ՝ տապակելու համար
Մեղր՝ մատուցելու համար- 1-2 ճ/գ
Կանաչ սոխ՝ մատուցելու համար
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարել, ավելացնել աղ և 2 ճ/գ ջուր։ Առանձին ամանի մեջ լցնել պաքսիմատը, մեկ այլ ամանի մեջ՝ ալյուրը։
Պանիրը մանր կտրատել։ Թաց ձեռքերով պանրից գնդիկներ ձևավորել և յուրաքանչյուր գնդիկ թաթախել ալյուրի մեջ, ապա ձվի ու պաքսիմատի մեջ։ Կրկնել երկու անգամ:
Դնել սառնարանում 10 րոպե։
Տաքացրեք տապակը շատ բուսական յուղով։ Պանրի գնդիկները լցնել ձեթի մեջ և տապակել 1-2 րոպե։
Ավելորդ բուսայուղը հեռացնելու համար այն տեղափոխեք խոհանոցային անձեռոցիկների վրա:
Գնդիկները մատուցել կտրատած կանաչ սոխով և մեղրով՝ ցողված սև պղպեղով։