Գազարով և քունջութով աղցան
Բաղադրիչներ
Գազար – 300 գ
քաղցր կարմիր պղպեղ – 1 հատ
քունջութ – 2 ճ/գ
համեմ – 1 փունջ
կանաչ սոխ – 3-4 հատ
գետնանուշ – 100 գ
թարմ աղացած սև պղպեղ
աղ
սխտոր – 2 պճեղ
ձիթայուղ – 2 ճ/գ
սոյայի սոուս – 2 ճ/գ
լայմի հյութ – 2 ճ/գ
Շագանակագույն շաքարավազ – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Գազարը քերել կամ կտրատել շատ բարակ շերտերով։ Քաղցր պղպեղը կտրատել խորանարդաձև։
Մանրացրեք սխտորն ավելացրեք ձիթայուղը, սոյայի սոուսը, լայմի հյութը, շագանակագույն շաքարավազը և խառնեք։
Համեմի տերևներն ու կանաչ սոխը մանր կտրատել։
Աղցանի ամանի մեջ խառնել գազարը, քաղցր պղպեղը, կանաչ սոխը, համեմը, գետնանուշը, քունջութը և համեմել աղով և սև պղպեղով։
Սոուսը լցնել աղցանի վրա և խառնել: