Սպանախով կարականդակ՝ «Սպանակոպիտա»
Բաղադրիչներ՝
• շերտավոր ֆիլո խմոր- 18 շերտ
• հալած կարագ- 7 ճ/գ
• պարմեզան պանիր- ¾ բաժակ, քերած
• սպանախ- 800 գ
• կանաչ սոխ- 150 գ
• սամիթ- 4 ճ/գ
• ֆետա պանիր- 250 գ
• 3 ձու
• սխտոր- 3 պճեղ
• սերուցք- 100 մլ
• աղ և սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը՝
Սպանախը լվանալ, կտրատել խոշոր մասերի, քամիչի մեջ ձեռքով ճզմել, որպեսզի հյութը դուրս գա, ավելացնել կտրատած կանաչին, սոխը և սխտորը։
Ձուն պատառաքաղով հարել սերուցքի հետ, ավելացնել աղ և սև պղպեղ։ Ավելացնել մանրացրած ֆետա պանիրը, խառնել։
Տապակը ծածկել յուղաթղթով, յուղել, փռել ֆիլո խմորը, քսել հալած կարագ, այդպես փռել 9 ֆիլո խմոր, յուրաքանչյուրին քսել կարագ։
Խմորի վրա լցնել պանրով, կանաչիով զանգվածը, կողքերը թողնել։ Ծածկել մնացած 5 ֆիլո շերտերով, յուրաքանչյուրին կարագ քսելով, վերջին 4 շերտերի արանքում նաև լցնել քերած պարմեզան։ Ձեռքերով կամաց սեղմել։
Խմորի վրա դանակով կտրվածքներ անել՝ ոչ մինչև վերջ, այնպես, որ ստացվի 24 բաժին։ Եփել ջեռոցում 210°-ում 20֊25 րոպե։ Թողնել սառչի, ապա կտրել և մատուցել։