Բաժիններ՝

Ամառային մրգային տորթի պարզ բաղադրատոմս 

Բաղադրիչներ խմորի համար`

• կարագ- 115 գ, փափուկ

• շաքարավազ- 1,5 բաժակ

• ձու- 3 հատ

• ալյուր- 2 ¼ բաժակ

• աղ 1 թ/գ

• փխրեցուցիչ- 3,5 թ/գ

• կաթ- 1 ¼ բաժակ

• վանիլին

Կրեմի համար`

• սերուցք- 2 բաժակ

• թթվասեր- ½ բաժակ

• շաքարի փոշի- ¼ բաժակ

• 1 պտղունց աղ

Մրգեր`

• դեղձ, շերտատած

• ծիրան

• ելակ

• մոշ

Պատրաստման եղանակը`

Կարագն ու շաքարավազը հարել, ավելացնել ձուն և շարունակել հարել։ Ավելացնել ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը, վանիլինն ու կաթը, հարել ցածր արագությամբ։

Խմորը լցնել յուղած 23×33 սմ ջեռոցամանի մեջ, թխել 175°-ում 40-45 րոպե։ Թողնել սառչի։

Հարել սերուցքը, թթվասերը, շաքարի փոշին ու աղը։ Քսել տորթի վրա, զարդարել մրգերով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս