
Համեղ տոլմա՝ առանց մսի

Բաղադրիչներ`
• լոբի- կես բաժակ, խաշած
• սիսեռ- կես բաժակ, խաշած
• ոսպ- կես բաժակ, խաշած
• բլղուր- կես բաժակ
• լոլիկի մածուկ- 2 ճ/գ
• սոխ- 2 գլուխ, մանր կտրատած
• ձեթ- բաժակ
• չրեր (սալորաչիր, ծիրանաչիր)՝ ըստ ցանկության
• կանաչի (համեմ, մաղադանոս, ռեհան)
• կարմիր պղպեղ
• սև պղպեղ
• աղ
• ուրց
• չորացրած ռեհան
• խաղողի տերև։
Պատրաստման եղանակը
Սոխը ձիթայուղի մեջ տապակել, այնուհետև ավելացնել լոլիկի մածուկը, տապակել։ Ավելացնել լոբին, սիսեռը, ոսպը և բլղուրը։ Մի փոքր տապակել, աղ ու պղպեղ անել, ավեացնել չրերը։ Վերջում ավելացնել կանաչիները։
Թողնել մի փոքր սառչի, ապա սկսեք փաթաթել խաղողի տերևով։ Կարող եք մատուցել լիմոնով՝ ըստ ցանկության։