Տորթ Կոկա-կոլա
Բաղադրիչներ՝
Խմորի համար՝
• 4 ձու
• շաքարավազ 300 գ
• Կոկա-կոլա- 12 ճ/գ
• ալյուր- 200 գ
• փխրեցուցիչ- 10 գ
• կակաո- 2 ճ/գ
Կրեմի համար՝
• կաթ- 400 մլ
• ալյուր- 4 ճ/գ
• շաքարի փոշի- 5 ճ/գ
• կարագ- 200 գ
• կոկոսի քերուկ- 80 գ
Ջնարակի համար՝
• Կոկա-կոլա- 400 մլ
• շոկոլադե պուդինգ- 1 տուփ
• շաքարավազ- 3 ճ/գ
Օշարակի համար՝
• Կոկա-կոլա կամ ջուր- 200 գ
• շաքարավազ- 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը՝
Բիսկվիտի համար ձուն շաքարավազով հարել, ավելացնել Կոկա-կոլան, ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն։ Խառնել գդալով, լցնել յուղաթղթով պատած 23×35 սմ չափի տապակի մեջ և թխել 180°-ում 20 րոպե։ Սառչելուց հետո բիսկվիտը բաժանել երկու շերտի։
Կրեմի համար 100 մլ կաթը խառնել ալյուրի հետ, մնացած 300 մլ կաթը եռացնել և լցնել ալյուրով և կաթով զանգվածի վրա։ Ցածր կրակի վրա եփել, մինչև թանձրանա։ Սառեցնել։
Կարագը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին, շարունակել հարել, գդալ-գդալ ավելացնել եփած կրեմը, վերջում կոկոսի քերուկը։
Ջնարակի համար բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ, խառնել և միջին կրակի վրա եփել, մինչև թանձրանա։
Եփել օշարակը և այդ օշարակով թրջել խմորի շերտերը։
Մի շերտի վրա քսել կրեմը, վրան դնել մյուս շերտը և քսել ջնարակը։ Տորթը դնել սառնարանում՝ առնվազն 1 ժամ։