Բաժիններ՝

Բոբ չորբա (լոբապուր)

Բաղադրիչները

  • չոր սպիտակ լոբի- 200 գ
  • ջուր- 2 լ
  • բուսական յուղ- 4 ճ/գ
  •  սոխ- 1 գլուխ
  • գազար- 1 հատ
  • լոլիկ- 2 հատ

  • բուլղարական պղպեղ- 1 հատ
  • չորացրած անանուխ- 2 թ/գ
  • աղացած պապրիկա
  • աղ, աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Լոբին նախապես թրջեք՝ 10-12 ժամով: Եփելիս ջուր թափեք, լցրեք կաթսայի մեջ, վրան 1 լիտր ջուր ավելացրեք ու եռալուց հետո միջին ուժգնության կրակի վրա 5 րոպե եփեք:

Ջուրը թափեք,  2 ճ/գ բուսական յուղ ավելացրեք և անընդհատ խառնելով՝ 2 րոպե տապակեք:

Ավելացրեք մնացած 1 լիտր ջուրը, եռացրեք և միջին ուժգնության կրակի վրա 45-50 րոպե եփեք:

Սոխը մանրացրեք:

Գազարը խոշոր քերիչով քերեք կամ ոչ մեծ կտորներով կտրատեք: Բանջարեղենը 2 ճ/գ բուսական յուղի մեջ տապակեք:

Ավելացրեք կտրատած լոլիկն ու բուլղարական պղպեղը, չորացրած անանուխը, պապրիկան, աղն ու աղացած սև պղպեղը: Եվս 5 րոպե տապակեք:

Տապակած բանջարեղենը լցրեք լոբով կաթսայի մեջ:

Եռալուց հետո 20-25 րոպե էլ եփեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս