Տորթ՝ սուրճի կրեմով
Բաղադրիչներ՝
Խմորի համար՝
• կարագ- 225 գ
• լուծվող սուրճ- 2 ճ/գ
• եռացրած ջուր- 1 բաժակ
• ալյուր- 2 բաժակ
• շաքարավազ- 2 բաժակ
• սոդա- 2 թ/գ
• աղ- 1/4 թ/գ
• թան- 1/2 բաժակ
• ձու- 2 հատ
• վանիլին
Կրեմի համար՝
• կրեմ-չիզ- 226 գ
• շաքարի փոշի- 1 բաժակ
• սերուցք- 1 բաժակ
Սուրճի այսինգի համար՝
• կարագ- 3/4 բաժակ
• լուծվող սուրճ- 1 ճ/գ
• կաթ- 1/4 բաժակ
• շաքարի փոշի- 4 բաժակ
• վանիլին
Պատրաստման եղանակը՝
Խմորի համար կարագը հալել, ավելացնել լուծվող սուրճը և եռման ջուրը, խառնել, մինչև լուծվի։ Չոր բաղադրիչները խառնել, ավելացնել կարագի զանգվածին, խառնել։ Թանը և ձուն հարել, ավելացնել խմորին, խառնել։
Թխել խմորը երկու նույն չափի կլոր ձևամանի մեջ 15-20 րոպե, 175°-ում։ Եփած խմորները կիսել 2 շերտի, ընդհանուր ստացվում է 4 շերտ։
Կրեմի համար հարել կրեմի բաղադրիչները միասին։
Սուրճի այսինգի համար կարագը հալել, ավելացնել սուրճը, խառնել մինչև լուծվի, կրակից վերցնել, ավելացնել կաթը, շաքարի փոշին և վանիլինը, խառնել։
Հավաքել տորթը։ Շերտերի վրա քսել կրեմը, դնել իրար վրա, և վերջում տորթը ծածկել սուրճի այսինգով։