Բաժիններ՝

Քալագյոշ՝ տավարի մսով

Բաղադրիչներ

Տավարի փափկամիս- 500 գրամ

Մածուն- 1 կգ

Ջուր- կես լիտր

Ալյուր- 4 ճ/գ

Ոսպ- 500 գրամ+ 3 բաժակ ջուր

Սոխ- 3 գլուխ

Սխտոր- 3 պճեղ

Կարագ

Լավաշ

Պատրաստման եղանակը

Ոսպը լավ լվանալ և 3 ժամ թրջել 3 բաժակ ջրում, այնուհետև եփել։ Ալյուրը մաղել և ջրով խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։ Ավելացնել մածունը, լավ խառնել և դնել գազօջախին, եփել այնքան, մինչև թանձրանա։

Սոխը լուսնաձև կտրատել և կարագով սոխեռած անել։ Տավարի միսը նախապես խաշել, և թելիկների տեսքով մանրացնել։ Առանձին թավային մեջ կարագը հալեցրեք և ավելացրեք միսն ու լավ տապակեք։ Լավաշը կտրատեք խորանարդաձև և թավայի մեջ՝ առանց կարագի, չորացրեք։

Եփած մսի 200 գրամ արգանակի մեջ սխտոր ճզմեք։

Մատուցելու համար նախատեսված կավե ամանի մեջ լցրեք չորացրած լավաշը, ավելացրեք սոխեռածը, մածունով խառնուրդը և սխտորով արգանակը։ Այնուհետև վրան լցրեք ոսպն ու տապակած միսը։ Եվս մեկ շարք ավելացրեք լավաշը, մածունով խառնուրդը, մեջտեղում սոխեռածն ու տապակած միսը։

Բարի ախորժակ։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս