Բաժիններ՝

Մեղրով տորթի բաղադրատոմս

Խմորի համար`

• կարագ- 70 գ

• մեղր- 2 ճ/գ

• շաքարավազ- 200 գ

• ձու- 3 հատ

• սոդա- 1,5 թ/գ

• վանիլին

• ալյուր- 3 բաժակ

Կրեմի համար`

• կարագ- 200 գ

• մասկարպոնե- 225 գ

• սերուցք- 400 մլ

• խտացրած կաթ- 1 տուփ

Պատրաստման եղանակը`

Ամանի մեջ լցնել կարագը, մեղրը, շաքարավազը, դնել գոլորշու վրա, թողնել հալվի։ Ձուն հարել սոդայի հետ, քիչ-քիչ ավելացնել կարագով զանգվածին՝ անընդհատ խառնելով, եփել մոտ 30֊40 րոպե մինչև գույնը փոխվի։ Ավելացնել վանիլինը, վերցնել կրակի վրայից, թողնել 10 րոպե։

Ավելացնել ալյուրը, խառնել։ Պետք է ստացվի կպչուն խմոր։

Խմորը բաժանել 8-10 մասի, յուրաքանչյուրն առատ ալյուրով գրտնակել շրջանաձև յուղաթղթերի վրա։ Յուրաքանչյուր շերտը թծել 175°-ում, 5-7 րոպե։ Եզրերը գեղեցիկ կտրել, որպեսզի ստացվի իդեալական շրջանակներ, մնացորդները փշրել՝ վերջում զարդարելու համար։

Կրեմը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է կարագը մասկարպոնեի հետ հարել, ավելացնել խտացրած կաթը, հարել, ապա քիչ-քիչ ավելացնել սերուցքը և շարունակել հարել։

Տորթի վրա լցնել շերտերի մնացորդների փշրանքներով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս