Բաժիններ՝

Վրացական ուտեստ, որը հեշտությամբ կարող եք պատրաստել տանը

Շքմերուլի պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝

1. Հավ – 1-1.3 կգ

2. Սերուցք կամ յուղոտ կաթ (20%) – 200 մլ

Կարդացեք նաև

3. Սխտոր – 5 պճեղ

4. Ջուր – 100 մլ

5. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Հավը մասնատել և համեմլ աղով և պղպեղով: Տապակել թուջե տապակի մեջ կամ եփել ջեռոցում:

2. Սխտորը ճզմել: Մաքուր կաթսայի մեջ լցնել յուղը, որի մեջ տապակվել է հավը, ավելացնել սխտորը, հարել փայտե բահիկով։ Այնուհետև լցնել կաթը և ջուրը։ Հասցնել եռման աստիճանի:

3. Հավի միսը կտրատել և լցնել սոուսի վրա։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս