Ձուկը տանը պատրաստելու լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1․ Ձկան փափկամիս – 300 գ
2. Ձու – 4 հատ
3. Լոլիկ – 1 հատ
4. Պաքսիմատ
5․ Սերուցք 33% – 1 ճ/գ
6. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձուկը խաշել 5 րոպե, համեմել աղով և պղպեղով:
2. Լոլիկն անցկացնել քերիչով:
3. Ձուն հարել, ավելացնել սերուցքը, ապա՝ լոլիկը:
4. Ձուկը մանրացնել, ավելացնել ստացված զանգվածին, խառնել:
5. Թխման տապակը պատել կարագով, պաքսիմատ շաղ տալ, լցնել ստացված զանգվածը: Կաղապարը դնել ջրով լի խորը տապակի մեջ, եփել 25-30 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը