Բաժիններ՝

Լցոնված պղպեղներ՝ ընտանեկան ընթրիքի համար

Բաղադրիչներ

1. Բուլղարական պղպեղ – 8 հատ

2. Տավարի միս – 500 գ

3. Գազար – 2 հատ

4. Սոխ – 2 հատ

5. Բրինձ – 100 գ

6. Արգանակ – 1 լ

7. Մաղադանոս

8. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Պղպեղները մաքրել:

2. Սոխը մանր կտրատել, գազարը բարակ շերտատել:

3. Սոխը և գազարը տապակել բուսայուղով:

4. Բրինձը եփել:

5. Միսն աղալ, ավելացնել գազարի և սոխի կեսը, բրինձը, մաղադանոսը, համեմել աղով և պղպեղով, լավ խառնել:

6. Խառնուրդին ավելացնել արգանակ, կրկին խառնել:

7. Պղպեղները լցոնել ստացված մսային զանգվածով, յուրաքանչյուր պղպեղի վրա ավելացնել մնացած գազարը և սոխը: Պղպեղները դնել կաթսայի մեջ, փակել կափարիչով և շոգեխաշել ցածր կրակի վրա մեկ ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս