Բադի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Բադ – 1 հատ
2. Նարինջ – 3 հատ
3. Կիտրոն – 1 հատ
4. Մեղր – 3 ճ/գ
5. Աղ, սև պղպեղ – 1 թ/գ
6. Սոյայի սոուս – 3 ճ/գ
7. Ուրց և խնկունի
Պատրաստման եղանակը
1. Բադը մաքրել, լվանալ:
2. Երկու նարնջի և կիտրոնի կեղևը քերել, պատել դրանով թռչունը, ներսից և դրսից համեմել աղով: Մի քանի ժամ մարինացնել:
3. Սոուսի համար խառնել մեղրը, սոյայի սոուսը և մեկ նարնջի հյութը։
4. Բադը դնել չոր տապակի մեջ և 20 րոպե եփել 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
5. Ջերմաստիճանը իջեցնել մինչև 190 աստիճան, բադը ծածկել նարնջի և կիտրոնի կտորներով, ուրցով և խնկունու տերևներով։ Բադի վրա սոուս լցնել և վերադարձնել ջեռոց: Յուրաքանչյուր 15 րոպեն մեկ կրկին սոուս լցնել, մինչև պատրաստ լինի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը