
Պեստո՝ պատրաստված դդմի սերմերից

Բաղադրատոմսը՝ Electrolux ռեստորանի շեֆ-խոհարար Վլադիմիր Մուխինի:
Բաղադրիչներ
1. Կանաչ ձիթապտուղ – 150 գ
2. Պարմեզան – 100 գ
3. Կանաչ ռեհան – 100 գ
4. Դդմի յուղ – 100 գ
5. Չիլի չորացրած փաթիլներ – 60 գ
6. Սխտոր – 1 գ
7. Դդմի սերմեր – 50 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Դդմի սերմերը մի փոքր չորացնել տապակի մեջ:
2. Ռեհանը, սխտորը, ձիթապտուղը կտրատել, պանիրը քերել, սերմերը բլենդերով հարել։ Խառնել, ավելացնել չիլի և դդմի յուղ։ Լավ խառնել, մատուցել դդմով բլիթների հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը