Կրեմ-բրյուլեի պատրաստման ամենահեշտ բաղադրատոմսը՝ իտալացի շեֆ-խոհարարից
Բաղադրատոմսը՝ «АВ Бистро»-ի շեֆ-խոհարար Ալեսսիո Ջինիի:
Բաղադրիչներ
1. Կաթ (3,2-3,5%) – 70 մլ
2. Սերուցք (33-35%) – 70 մլ
3. Շաքարավազ – 25-30 գ
4. Ձվի դեղնուցներ – 2 հատ
5. Վանիլին – 1-2 գ
6. Եղեգնաշաքար – 20 գ
7. Թարմ ելակ – 1-2 հատ
8. Թարմ հապալաս – 3-5 հատապտուղ
9. Թարմ կարմիր հաղարջ – 1 փունջ
10. Թարմ անանուխ – 1-2 տերև
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթը և սերուցքը տաքացնել մինչև 80℃:
2. Ձվի դեղնուցն ու շաքարավազը մանրակրկիտ խառնել, այնուհետև ավելացնել սերուցքին և կաթին, լցնել վանիլինն ու կրկին խառնել։
3. Ստացված զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 120-130℃ ջերմաստիճանում 15-25 րոպե։
4. Պատրաստի կրեմ-բրյուլեի վրա շաղ տալ եղեգնաշաքար, այնուհետև մակերեսն այրել, մինչև ստացվի կարամելային կեղև: Զարդարել թարմ հատապտուղներով և անանուխով։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը