Խոզի ռուլետ՝ վրացական բաղադրատոմսով
Բաղադրիչներ
1. Խոզի միս – 2 կգ
2. Սխտոր – 5 պճեղ
3. Աղացած կարմիր պղպեղ – 1 ճ/գ
4. Աղացած սև պղպեղ – 0.5 թ/գ
5. Դափնու տերև – 2 հատ
6. Սամիթի սերմեր – 1 ճ/գ
7. Խոշոր աղ – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Միսը լվանալ, չորացնել:
2. Դանակով ծակեր անել մսի վրա:
3. Խոզի միսը համեմել աղով, աղացած սև և կարմիր պղպեղով, սխտորով, սամիթի սերմերով և դափնու տերևով: Լավ տրորել:
4. Միսը փաթաթել ռուլետի նման, կապել սննդային թելով:
5. Ռուլետը փաթաթել փայլաթիթեղով և մեկ օրով դնել սառնարանը։
6. Միսը հանել սառնարանից, հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի և եփել 2 ժամ, 160 աստիճան ջեռոցում:
7. Պատրաստի խոզի ռուլետը թողնել 20 րոպե անջատված ջեռոցում։ Մատուցել՝ զարդարելով մաղադանոսի ճյուղերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը